Workshops

                              op de boerderij

 

 

Koken met wilde groenten

Groente en fruit groeit overal, in de natuur. Je kunt het zomaar plukken en eten. Je hoeft alleen maar te weten welke planten je kunt eten en welke je beter kunt laten staan. “Eerst weten, dan eten”, is het wachtwoord in de wilde groentetuin.

 

Tijdens de workshop ‘koken met wilde groenten’ leer je in een paar uur tijd een aantal planten kennen waarvan je dacht dat het onkruid was. Ze blijken niet alleen eetbaar te zijn, maar ook heel smaakvol. We lopen rond op het erf en in het weiland van Boerderij Achtervennen waar verschillende bomen, struiken en planten staan. Hiervan kunnen we, net als onze voorouders, de wortels, stengels, bladeren, vruchten, zaden en/of bloemen verzamelen, bereiden en eten. Elk seizoen biedt weer andere planten. We leggen uit welke delen van welke planten je kunt verzamelen en hoe je daar smakelijke gerechten van kunt maken. We leren je verschillende soorten planten te onderscheiden en waar je op moet letten bij het verzamelen, voor je eigen veiligheid en voor het voortbestaan van de natuur.

 

We koken een aantal eenvoudige gerechten met de verzamelde wilde groenten en gaan alles proeven. Je krijgt naderhand de recepten per e-mail opgestuurd.Kennis van planten is handig, maar beslist geen voorwaarde om mee te doen.

 

 

Praktische gegevens

Omdat in elk seizoen weer andere eetbare planten groeien, organiseren we door het jaar heen verschillende workshops. In de lente groeien er vooral veel planten die het lichaam helpen reinigen en vitaal worden na de winterdip. In de zomer zijn er veel eetbare bloemen en bloeiende bomen en in het najaar kunnen we heerlijke dingen maken van de bessen en zaden. Een aantal planten zijn altijd wel te plukken en vinden, maar zien er door het jaar heen anders uit. 

 

De workshop wordt gegeven door Maaike Pfann en Ellen Brouwer.

 

Verdere informatie en data op aanvraag

 

Zuivel in beweging

De koe geeft melk. Je kunt haar melk rauw proeven, maar je kunt van de melk ook een ander product maken door het te verwarmen, pasteuriseren, of (in) te koken. En dit is weer te verwerken tot verschillende gerechten, zowel zoet als hartig. Denk aan (verse) kaas en ricotta als een spread, koekje, taart of toetje.Het verhaal gaat over de koeien, en daar hoort een wandeling tussen de koeien bij.Kortom: volop in beweging en melk in allerlei varianten proeven!

 

Prijs: €25,00

Tijd: ontvangst met koffie vanaf 9.30 - start: 10 - 13 uur

 

De workshop wordt gegeven door Ellen Brouwer

 

Data in overleg

Koetekenen in de wei

Het is heerlijk ontspannend om in de polder tussen de koeien te zitten.Ik neem je graag mee met potlood en papier om al tekenend een koe beter te ontmoeten en haar weidegang te ervaren.Durf je ook te schilderen? Dan gaat je doek, kwasten en verf mee het land in.

 

Geïnspireerd door het idee? 

 

Prijs vanaf: €10,00 en in overleg. Groepsgrootte vanaf 10 personen.

Tijdstip: op aanvraag

 

De workshop wordt gegeven door Ellen Brouwer

 

data in overleg

Wil jij je eigen kleding naaien, maar heb je nog nooit achter de naaimachine gezeten? Volg dan een naaiworkshop voor beginners bij naaiZ. Wij leren je hoe je in 1 dag een topje, jurk of rok in elkaar zet.

 

ZIN! in een moment voor jezelf? Benieuwd naar hoe je mindfull kunt improviseren in het dagelijks leven? Meld je aan voor deze zinnenstrelende workshop in het teken van bewust genieten en de kracht van aandacht, met goed gezelschap op een bijzondere plek in Ilpendam.

Please reload

Boerderij Achtervennen 

Monnickendammerrijweg 54, 

1452PN ILPENDAM

info@boerderijachtervennen.nl 

06-13677265 (Ellen Brouwer)

06-13059924 (Sjaak Hoogendoorn)

Copyright © 2021 by Studio Inveigle