Boerderij Achtervennen

                                                           biologisch melkveebedrijf

 

 

In natuur en rust.

 

Kennis vergaren, samen ideeën ontwikkelen, inspiratie opdoen, bijzondere ervaringen beleven, dat kan allemaal op boerderij Achtervennen.Wij ontvangen u graag in ons “Hutje in de wei”: onze ontvangst-, vergader- en workshopruimte met prachtig uitzicht op onze boerenpolder. Wij laten u bovendien graag op een actieve wijze kennis maken met de (boeren)natuur die zo typisch hoort bij het Waterlandse landschap.

Boerderij Achtervennen is vernoemd naar de achterliggende polder waarop wij biologisch boeren.

Wij hebben 55 melkkoeien, 40 stuks jongvee en divers kleinvee, op 55 ha grond in eigendom van natuurterein in Ilpendam.Ideaal voor de kleinere groep, tot de grootte van 20 personen.

1/7
Sjaak Hoogendoorn

"Ik kom uit een boerenfamilie in Zuid-Holland en heb daar het bedrijf van mijn vader overgenomen. In het jaar 2000 zijn wij met de koeien naar het mooie Noordhollandse Waterland verhuisd. Mijn passie is de melkkoe en ik ben er van overtuigd dat landbouw en natuur bij elkaar horen. Daar ben ik actief ook buiten de boerderij mee bezig. Het biologisch boeren past bij mij. Ik vind het belangrijk dat mensen meegenieten van de boerennatuur."

Ellen Brouwer

"Ik heb een lerarenopleiding Tekenen en Nederlands gedaan, en een aantal jaar in het onderwijs gewerkt. Die ervaring gebruik ik bij de cursussen en de boerderijeducatie die wij hier op de boerderij aanbieden.

Ik houd van eerlijke producten, met name als het gaat om voedsel. Mensen belevend laten leren en de rijkdom van de natuur ervaren.

 

In 2011 heb ik de post HBO opleiding analytische tekentherapie afgerond. Die kennis gebruik ik om een ander te kunnen begeleiden om uitdrukking te geven aan innerlijke vraagstukken.

 

In mijn eigen werk als kunstenaar communiceer ik met mijzelf en de natuur waarmee ik dagelijks te maken heb, zoals de koeien , het landschap en de weersomstandigheden. Ik word geïnspireerd door herinneringen, verhalen, mythes en de elementen die mij en de natuur in beweging zetten. Die verwondering laat mij tekenen en schilderen."

 

Boerderij Achtervennen 

Monnickendammerrijweg 54, 

1452PN ILPENDAM

info@boerderijachtervennen.nl 

06-13677265 (Ellen Brouwer)

06-13059924 (Sjaak Hoogendoorn)

Copyright © 2021 by Studio Inveigle