Boerderij Achtervennen

Biologisch melkveebedrijf onder
de rook van Amsterdam
In natuur en rust

Kennis vergaren, samen ideeën ontwikkelen, inspiratie opdoen, bijzondere ervaringen beleven, dat kan allemaal op boerderij Achtervennen.Boerderij Achtervennen is vernoemd naar de oorspronkelijke naam van de polder waarop wij biologisch boeren.

Wij hebben 55 melkkoeien en 40 stuks jongvee op 55 hectare natuurgrond. Vanaf april tot november lopen de koeien buiten in de wei. We voeren alleen gras (vers of ingekuild) van eigen land, aangevuld met biologisch krachtvoer. Onze 2 paarden en divers ander kleinvee zoals geiten en kippen vergezellen ons eveneens op onze boerderij.

Wij streven naar duurzaam boeren. Op onze daken liggen in totaal 158 zonnepanelen die de  elektriciteit opwekken. Zonneboilers verwarmen het water en een warmtepomp verwarmt sinds 2017 onze woning.

Sjaak Hoogendoorn

"Ik kom uit een boerenfamilie in Zuid-Holland en heb daar het bedrijf van mijn vader overgenomen. In het jaar 2000 zijn wij met de koeien naar het mooie Noordhollandse Waterland verhuisd. Mijn passie is de natuur en ik ben er van overtuigd dat landbouw en natuur bij elkaar horen. Daar ben ik actief ook buiten de boerderij mee bezig. Het biologisch boeren past bij mij. Ik vind het belangrijk dat mensen meegenieten van de boerennatuur."

Ellen Brouwer

Ik ben het boerenleven ingerold.

Mijn opleiding als docente Tekenen  (2e en 1e graads) heb ik hier op de boerderij op een andere manier vorm gegeven.

Met de post HBO opleiding tot Analytisch Tekentherapie heb ik mij gespecialiseerd  als tekentherapeute (www.ppch.nl).

Schilderen en tekenen doe ik voor mijzelf, maar ik geef ook graag de kennis en passie door in diverse werkzaamheden.

 

Ik houd van het leven met en in de natuur. Daar horen de koeien bij, maar ook onze paarden en ander kleinvee.

Daarnaast beleef ik veel plezier aan het koken met voedsel uit de natuur, en laat ik je graag kennismaken met de mogelijkheden van het koken met onkruid en zuivel.

 

Lees hier over tekentherapie >

Klik hier voor beeldmateriaal >

Boerderij Achtervennen 

Monnickendammerrijweg 54, 

1452PN ILPENDAM

info@boerderijachtervennen.nl 

06-13677265 (Ellen Brouwer)

06-13059924 (Sjaak Hoogendoorn)

Copyright © 2018 by Studio Inveigle